Hirdetmények

FELVÉTELIT HIRDET A II. JÁNOS PÁL KATOLIKUS SZAKKOLLÉGIUM A 2018/19-ES TANÉVRE!

Komfortos, belvárosi, II. János Pálról elnevezett egyetemi szakkollégium (Hollán Ernő u. 10-12.) várja a 2018-2019-es tanévben is az egyetemre készülő érettségizőket, és a már egyetemistákat és főiskolásokat is! Vagyis mindazokat a keresztény fiatalokat hívjuk a szakkollégium közösségébe, akik Szombathelyen tanulnak szeptembertől és szeretnének egy olyan helyen lakni, ami egyszerre szellemi műhely, nyüzsgő, vidám közösség és olyan hely, ahol a lélekben is rend születik.

A II. János Pál Katolikus Szakkollégium sajátossága abban áll, hogy különböző szakokon tanulók több tudományágat képviselve tartoznak egy közösségbe, ami hármas (tanulmányi, közösségi és lelki) pillérre épül a formáció időszakában.

A jelentkezés határideje: 2018. augusztus 15. kizárólag e-mailen szakkollegium@martinus.hu címre kell megküldeni a teljes felvételi dokumentációt (ajánlást, igazolásokat, bizonyítványokat, önéletrajzot szkennelve).

A felvételi beszélgetés időpontja: 2018. augusztus 21. kedd, 10:00; helyszíne: II. János Pál Katolikus Kollégium és Szakkollégium, 9700 Szombathely, Hollán Ernő u. 10-12.

További részletek itt:Szakkollegiumi_felveteli_kulsos_2018

Párbeszédben a teológia és a pszichológia címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak az ELTE Savaria Egyetemi Központ „C” épület nagy előadótermében (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)

Előadók:

Éger Csaba, pszichológus, nevelési tanácsadó, család- és párterapeutajelölt

Dr. Németh Norbert PhDegyetemi lelkész, szakigazgató (ELTE-SEK, Győri Hittudományi Főiskola)

KÖVETKEZŐ ELŐADÁS:

május 7. 18.00 óra – Szimbólumaink, ünnepeink értelme és értéke – Hogyan válik megfoghatóvá a megfoghatatlan az életünkben?

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT!

————————

COMING SOON a 2018-as Farsangi Bál, amelyet 2018. január 27-én, szombat este 19.00 órától a Brenner Nevelési Központban rendezünk meg. Jegyeket a bál szervezőitől vehettek a szakkollégiumban elővételben (csak elővételben lehet báli belépőt venni!)

———————————————————————————————————-

VENI SANCTE – Egyetemisták Veni Sancte szentmiséje és születésnapi ünnepség, 5 éves a II. János Pál Katolikus Szakkollégium – 2017.október 19. (csütörtökön) 18.00 órára meghívunk az Egyetemi Lelkészség Templomába püspöki szentmisére

Mire hívjuk a Szentlelket az év elején? Hívjuk az éves munkánkhoz. Hívjuk a tanuláshoz, a felkészüléshez. Hívjuk álmaink és vágyaink valóra váltásához. Papi zsolozsmás könyvünkben van egy gyönyörű könyörgés. Ide kívánkozik: „Kérünk, Istenünk, cselekedeteinket előzd meg sugallatoddal, és kísérd segítségeddel, hogy minden munkánkat mindig veled kezdjük, és amit elkezdtünk, segítségeddel be is fejezzük.” Kedves Egyetemisták! A könyörgés egyértelmű és világos. Lélek nélkül semmire sem számíthatunk, a Lélek erejében viszont minden álmunk valóra válhat. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség megfeszített munkára, becsületes kitartásra. Szentlélek erejében elindulni és megérkezni. Legyen ez feladat és kihívás ebben az új iskolai tanévben. „Non scolae, sed vitae discimus!” (= Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk).

 

Szeretettel várunk és meghívunk minden egyetemistát (akár Szombathelyen, akár más városban végzi felsőfokú tanulmányait), egyetemi oktatót és hívőt 2017. október 19-én, csütörtökön 18 órakor az évkezdő és Szentlélek hívó szentmisére a Zárda-templomba (Szombathely, Petőfi S. u. 37.). A szentmisét Dr. Székely János megyéspüspök mondja.

———————————————————————————————————-

NYILVÁNOS ELŐADÁSSOROZAT

AZ ELTE SAVARIA EGYETEMI KÖZPONTBAN

Isten atyai arca. A férfi útja a Bibliában, a társadalomban és a családban címmel a Katolikus Egyetemi Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak

az ELTE Savaria Egyetemi Központ „C” épület nagy előadótermében

(Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)

Előadó:

Dr. Németh Norbert PhDegyetemi lelkész, szakigazgató (ELTE-SEK, Győri Hittudományi Főiskola

  1. Isten atyai arca – 2017. október 16., hétfőn 18.00 órakor
  2. Bibliai apaképek– 2017. november 6., hétfőn 18.00 órakor
  3. A férfi útja. A hiteles férfikép a Biblia nyomán – 2017. november 27., hétfőn 18.00 órakor

Szeretettel várunk mindenkit az előadásokra!

Dr. NÉMETH Norbert

egyetemi lelkész, szakkollégiumi igazgató, szakigazgató (GYHF)

Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség

Szhely, Berzsenyi Dániel tér 2. “D” 401-es iroda; Tel: 94/504-431, Fax: 94/504-478

———————————————————————————————-

Részletek és jelentkezés: szakkollegium@martinus.hu címen

Program: ide kattintva!