A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség a 2018-as KELET-en

A Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség 13 fiatallal indult Budapestre a KELET-re. 2017-ben a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezte meg Szombathelyen a Kárpátmedencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját. 2018. február 2-4. között a Budapesti Egyetemi Lelkészség fogadta be az egyetemistákat szerte a Kárpátmedencéből. Erről a hétvégéről készítettünk egy beszámolót.

„Jó nekünk itt lenni!”

A Szombathelyi Egyetemi Lelkészség támogatásával 13 fő utazott Budapestre a KELET-re, ami február első hétvégéjén került megrendezésre, immár tizedik alkalommal. A Katolikus Egyetemi Lelkészségek Találkozóját idén a Műegyetemi Katolikus Közösség lelkes tagjai szervezték meg.

A szombathelyi különítmény már a oda úton hangolódott a hétvégére közös énekléssel és vidám beszélgetésekkel. A péntek esti eligazítás és az azt követő vacsora után megkezdődtek a lelki programok. Dr. Pákozdi István egyetemi lelkész nyitó gondolatait követően Víg Rita szociális testvér elmélkedését hallhattuk a Magyar Szentek templomában.

A közös esti ima és dicsőítés részeként megtanultuk a KELET himnuszát is. Emellett egy Nagy-Magyarország térképen jelezhettük, hogy honnan érkeztünk. A vászon immár több, mint kétszáz ember ujjlenyomatával jelzi, hogy az ország számos pontjából érkeztek fiatalok a programokra.

A rendezvény fő előadója, Süveges Gergő a megbocsájtásról beszélt hallgatóságának szombat délelőtt. A témát az emmauszi tanítványok történetének mentén fejtette ki, melyet saját családjában átélt emlékeivel gazdagított. Valamint felfedezhettük személyiségünket, amit viták során felveszünk egy-egy madár sajátosságaiban is.  Az időtlen aktualitással bíró téma további megvitatására a kiscsoportos beszélgetéseken volt lehetősége a résztvevőknek.

A nap második felében fakultatív programok következtek. Szakkollégistáink délutánja is kellemesen telt, amit az esős időjárás sem tudott beárnyékolni. A délután folyamán ellátogattunk a Sziklatemplomhoz, majd kicsit kötetlenebb módon zártuk a város-túrát. A lelki programok mellett a szervezők szombat este farsangi bállal kedveskedtek nekünk, amit vendéglátóink tangója nyitott meg.

Másnap egy újabb innovatív megmozdulásnak lehettünk részesei. Az idei KELET-en – először a rendezvény történetében – egy a szervezők által betanított koreográfiával flashmob-on táncoltunk a Móricz Zsigmond körtéren, a járókelők nagy örömére. A záró szentmisét követően búcsút vettünk egymástól, és szívünkben sok szép élménnyel indultunk haza.

Hálásak vagyunk azért, hogy részesei lehettünk a 2018-as KELET-nek! Köszönjük az élményeket, a jó hangulatot! Jó volt nekünk ott lenni!

Kategória: Uncategorized | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük